Wij zijn opzoek naar een Mentor LVB voor 32 tot 36 uur!

Functieomschrijving
Als mentor bij Senturra werk je in een team van ervaren mentoren. Je bent binnen dit team verantwoordelijk voor een eigen groep cliënten voor wie je optreedt als mentor. Wij zoeken een mentor die passie heeft voor mensen bekend met triple problematiek (psychiatrie, verslaving en LVB). Je bent bekend met Beschermd Wonen, WLZ en WZD & WvGGZ. Je behartigt voor je cliënten de persoonlijke belangen. Dit houdt in dat je voor hen, en als het kan mét hen, beslissingen neemt over hun verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding. Je onderhoudt het contact met je cliënten en begrijpt wat ze nodig hebben. Je werkt samen en communiceert met familie, begeleiders, behandelaren, gemeenten, de rechtbank en tal van andere instanties.

Wat vragen wij
Als mentor heb je een vertrouwensband met je cliënten. Je hebt de wettelijke bevoegdheid om hun persoonlijke belangen te behartigen op het gebied van zorg. Daarmee ben je voor hen van grote betekenis. Voor deze functie moet je veel in huis hebben:

  • Je hebt een relevante MBO-4 afgerond met werkervaring (dit is een pre), of een afgeronde HBO-opleiding, de opleidingseisen die gelden voor benoeming als mentor zijn te vinden op www.rechtspraak.nl. Om deze functie te kunnen uitoefenen is het een voorwaarde dat je aan deze opleidingseisen voldoet dan wel al benoembaar bent als mentor.
  • Je hebt kennis van jeugdzorg, gehandicaptenzorg, psychiatrie, verslavingszorg en/of ouderenzorg
  • Je hebt een goed beeld van het zorgaanbod in Noord-Nederland
  • Je bent een sterke persoonlijkheid die ook in lastige situaties rustig en doortastend handelt
  • Je bent in staat om relevantie informatie tegen elkaar af te wegen en hebt een goed ontwikkeld beoordelingsvermogen waardoor je snel kunt schakelen
  • Je bent communicatief vaardig en weet je stijl af te stemmen op wat de situatie vraagt
  • Je houdt overzicht en kunt goed organiseren
  • Je stelt je flexibel op om samen met het team de gestelde doelen te halen
  • Je beschikt over rijbewijs B
  • Inzet voor minimaal 32 uur per week

Wat kunnen wij jou bieden
Als mentor bij Senturra heb je een afwisselende baan bij een professionele organisatie en kun je vanuit je regierol mensen daadwerkelijk helpen door het organiseren van passende ondersteuning.

Senturra kent een salarishuis met een minimum van €1976,24 en maximum van €3161,98 bruto per maand bij fulltime dienstverband naar gelang van ervaring. In eerste instantie een jaar contract, bij goed functioneren wordt het verlengd met een jaar en daarna een vaste aanstelling.

Reageren
Heb je interesse en herken je jezelf in het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw curriculum vitae en motivatiebrief vóór 11 februari. Je krijgt uiterlijk 15 februari bericht of je bent uitgenodigd.

Je kunt je sollicitatie richten aan: Mevrouw J. Kuipers, e-mail j.kuipers@senturra.nl Voor meer informatie kun je bellen met 050-3050897 en vragen naar Markus de Vries of Lucas Renkema.